Tuesday, December 11, 2012

Cum sa treci peste singuratatea de Craciun !

Sfaturi anti-depresie de la psihoterapeut


  •  Nu aştepta să cadă din cer un Fât-Frumos! Priveşte partea bună a lucrurilor!

Tu eşti propria ta familie. Nu aştepta ca ceva să se întâmple în viaţa ta pentru ca tu să te simţi bine. Până apare acel cineva sau acel ceva, pierzi timp care înseamnă tot viaţa ta. Fă acum lucrurile pe care le amâni pentru mai târziu! Oricare ar fi problemele pe care le ai în acest moment, încearcă să le priveşti şi partea bună, deoarece în felul acesta poate vei găsi şi o soluţie de rezolvare. De exemplu, dacă eşti tristă pentru că eşti singură, nu rezolvi nimic dacă te izolezi şi te adânceşti în depresie. Încearcă să te bucuri de ceea ce ai, ieşi în oraş şi oferă-ţi şansa de a întâlni pe cineva, persoana pe care o cauţi.

 
  •  Fă un gest frumos pentru altcineva!

Nu e nevoie să donezi sume imense de bani, ci să ajuţi pe cineva din puţinul pe care îl ai pentru a-l face fericit. Astfel, vei simţi şi tu satisfacţia că ai oferit o mână de ajutor cuiva care avea multă nevoie.

 


  •  Creează-ţi ritualuri de sărbători, dar fără să cazi în rutină!

Este bună şi rutina în anumite situaţii, dar dacă ai chef de ceva nou cu ocazia Sărbătorilor nu te cenzura, bucură-te de ceea ce-ţi doreşti! Şi nici să nu te gândeşti să stai în pijamale în seara de Crăciun, deoarece îţi poate accentua starea de depresie. Cheamă câţiva prieteni şi sărbătoriţi împreună. Sau mergi în vacanţă la o prietenă pentru a sărbători împreună Crăciunul.

 
  •  Acceptă-ţi viaţa cu bune şi cu rele!

Aste înseamnă că trebuie să accepţi şi tristeţea, singurătatea, dar nu înseamnă că trebuie să te adânceşti în ele până nu mai găseşti o cale de ieşire. Viaţa nu este roz de la un capăt la altul, trebuie să cauţi clipele de bucurie, să lupţi pentru ele, fiind convinsă că le meriţi.

 
  •  Pierderea unei persoane dragi este mai intens resimţită de Sărbători!

Este foarte important sa-ti asumi faptul că tu eşti aici şi că persoana pierdută şi-ar dori ca tu să te bucuri şi să sărbătoreşti Crăciunului ca pe vremuri. Trebuie să-ţi asumi cu maturitate condiţia pe care o ai şi să duci mai departe sărbătorile de iarnă ca pe un moment de celebrare. 

Recomandari :

Ce este Dragostea
Cum sa fii “HOT” de sarbatori !!!
Sarbatorile de Iarna Club13NEWS 
Mesaje si Urari de Craciun 

 



 


No comments:

Post a Comment